3 probleme ale Stelei despre care Reghecampf n-ar vorbi nici măcar întrebat (Video)

1. Calitatea lotului a scăzut destul de mult față de sezoanele trecute

Pe de o parte este vorba despre faptul că au plecat jucători mai valoroși la nivel individual decât cei care au venit, pe de alta e vorba că o parte dintre cei rămași sunt cu gândul la plecare.

Sigur, te poți întreba cum s-a calificat Steaua dacă a scăzut atât de mult calitatea lotului.

Bună întrebare…

Concret, absolut totul s-a aliniat fotbalistic: Stanciu a prins o zi bună, portarul advers a prins o zi slabă, Hamroun și Popa au jucat cu disperarea celui care vrea să prindă un transfer afară, Achim și Golubovici au confirmat că-s în primul rând niște fotbaliști de sacrificiu, tușierul a anulat un gol cehilor la un ofsaid neclar…

Repet, totul s-a aliniat pentru Steaua, dar genul acesta de evoluții pot fi repetate, dar nu foarte ușor. Mai mult, genul acesta de evoluții sunt și foarte costisitoare energetic.

2. Steaua nu prea are fundaș dreapta

Enache e slab ca fundaș dreapta în meciurile din Europa și mediocru în campionat. Nu cred că e fundaș dreapta și nu cred că ar da un randament deosebit dacă-l muți mai sus.

Ca fundaș dreapta nu are toate abilitățile pentru a se apăra cum trebuie – vorbesc aici în primul rând de tehnica de deposedare a adversarilor și de poziționare în teren.

Dacă e distribuit undeva mai sus, are un randament care te face să-ți amintești de zilele slabe ale lui Bănel Nicoliță. Nu spun că nu poate avea și evoluții bune, spun doar că, după părerea mea, nu-i de Steaua dacă Steaua vrea să-nsemne mai mult decât e azi. Și azi e jos calitativ chiar dacă s-a calificat în play off-ul LC.

Cu Momcilovici e vorba doar de jumătate de problemă, una care e rezolvabilă-n timp.

Concret, Momcilovic este un fundaș stânga pe care te poți baza când joci în Europa League, dar, din punctul meu de vedere, suferă de o formă a sindromului Dorsin.

Sindromul Dorsin înseamnă să ai un nivel bun în fața unor adversari puternici, dar să ai probleme în fața unor adversari din campionatul intern. Exact ca suedezul cu nenumărate jocuri bune în Liga Campionilor care a venit la CFR Cluj și n-a făcut față în duelurile cu Ilie Iordache din Liga 1 sau nu conta ofensiv în jocul CFR-ului.

Mai mult, dacă în Europa e suficient să fii fundaș stânga și atât, în meciurile Stelei de campionat, fundașii laterali trebuie să fie de multe ori extreme.

Momcilovic e limitat tehnic pentru a juca un astfel de rol.

Marea lui atu ține de faptul că are un fizic foarte bun și va ajuta Steaua dincolo de rolul de fundaș lateral la fazele fixe atât în careul advers, cât și în cel propriu.

3. Stelei îi lipsesc două vârfuri

E greu să explici unui fan entuziasmat al Stelei că Golubovici este un doar un jucător de lot pentru echipa sa favorită, nu un titular care să fie decisiv meci de meci.

Totuși, fac efortul ăsta.

Bosniacul e rudimentar din punct de vedere tehnic, atât de rudimentar încât simplu fapt că e un fotbalist dedicat total echipei sale, cu o capacitate incredibilă de-a se bate cu adversarii nu este suficient când trebuie să câștigi fiecare joc din campionat.

Golubovici e bun să-l bagi când nu le iese jocul celor doi atacanți cu o calitate tehnică foarte bună sau când adversarul s-a retras atât de mult încât simți nevoia de-a sparge cumva blocada disperată dar moale din punct de vedere fizic ridicată de multe echipe din campionatul nostru în fața Stelei.

Am spus doi atacanți ciu o calitate tehnică foarte bună?

Exact, de asta are nevoie Steaua. De încă două vârfuri, nu de unul, cum spune Becali. Încă două.

Profilul ideal l-ar avea Marica dacă ar fi sănătos și antrenat.

Alt profil foarte bun ar fi Alibec.

Dacă vrei ceva care să amestece caracter și o tehnică decentă, atunci ți-ar trebui ceva din soiul lui Florin Andone. Sunt convins că există ceva care să vină liber de contract pentru 30.000 Euro lunar plus primă de instalare.