Becali se pregătește să-l ierte pe Alibec

Becali a spus la ProX că Dică refuză să-l mai primească pe Alibec la antrenament chiar cu riscul de-a fi chiar el cel dat afară.

Apoi, a adăugat câteva lucruri de-ntărire a ideii că situația lui Alibec este gravă în mod real.

În primul rând că el nu se bagă peste antrenor când vine vorba de disciplină la echipă.

În al doilea rând că preferă să piardă 10 milioane Euro prin faptul că-l scoate pe Alibec din echipă decât să piardă un ipotetic câștig de 40 milioane Euro pe care Steaua i l-ar aduce dacă lucrurile ar merge foarte bine pe toate planurile – campionat + Europa League.

E posibil să fi spus Dică faptul că nu-l mai acceptă pe Alibec la antrenamente chiar cu riscul de-a fi el cel dat afară de la Steaua?

Posibil.

De altfel, dacă a făcut-o, a procedat tare deștept. Ca antrenor, trebuie să-i câștige un soi de respect lui Becali, atât cât se poate. Patronul Stelei e iubitor de „ordine și disciplină” și poate fi încântat că are un antrenor atât de sever în această privință.

Inclusiv pe Rădoi l-a respectat în cazul Tamaș. Sigur, ulterior a regretat, dar regretul a venit abia când a simțit c-a pierdut bani prin faptul că nu l-a mai avut pe Tamaș în lot.

A, banii… Becali și banii 🙂

În cazul Alibec, banii au din nou un rol important. Becali nici nu vrea, nici nu are de gând să piardă ceva.

Eu mă-ndoiesc că acea ofertă de 10 milioane Euro a existat vreodată. Nu spun că-i sigur o minciună, spun doar ceea ce-am spus – că am dubii. Am văzut că, mai nou, patronul Stelei s-a entuziasmat când declarațiile sale legate de comparația lui Coman cu Mbappe a ajuns în presa franceză.

A prins de multă vreme gustul schemelor care pot crește cumva cota de piață a unui fotbalist, așa că nu te mira dacă acea ofertă de 10 milioane Euro pentru Alibec a făcut parte dintr-o astfel de încercare.

Totuși, indiferent câți bani s-ar putea obține pe Alibec, că e vorba de 10 milioane Euro sau doar vreo 3-4 milioane Euro, eu cred că urmează o împăcare și-o reprimire a jucătorului la antrenamente.

Și nu orice fel de împăcare, ci una foarte rapidă.

În câteva zile, e posibil să-l vedem pe Alibec venind din nou la antrenamente după ce Becali îl va convinge pe Dică să-l primească.

Sau după ce Becali îl convinge pe Alibec să-și ceară scuze lui Dică.

Sau după ce Becali îi explică lui Dică faptul că mama lui Alibec l-a rugat să-i mai dea o șansă și el are o mare sensibilitate când vine vorba de rugămințile unei mame.

N-am suficientă imaginație ca să iau în calcul toate scenariile. Spun doar că Alibeca va reveni la antrenamente foarte curând.

Posibil să mă-nșel?

Absolut.

Ne lămurim însă curând.