De ce-ncearcă Becali să o ironizeze pe Dinamo (Video)

După ce Balaj a oferit Astrei posibilitatea s-o egaleze pe Dinamo cu ajutorul unui penalty inexistent, Becali a simțit nevoia să se amuze pe seama supărării din Ștefan cel Mare.

Nu a făcut-o pentru a-și manifesta cine știe ce abilități umoristice.

De altfel, ironia lui Becali e de cele multe ori bazată pe replicile altora. Eventual chiar pe replicile unora care au încercat să-i facă ziua mai bună, așa cum se mai întâmpla pe la curțile boierilor distrați de supuși.

În cazul de față, ideea cu “Doar Dinamo București joacă-n play out” e născută de mintea lui Mihai Stoica, nu de mintea patronului Stelei.

Meritul incontestabil al lui Becali este c-a hăhăit-o la TV, c-a lansat-o, cum s-ar spune.

De ce i-a plăcut atât de mult această ironie?

De ce-a rostit-o cu atâta poftă?

Pentru că l-a durat al naibii de tare farsa pe care i-au făcut-o fanii lui Dinamo la meciul cu Manchester City.

De asemenea, pentru că Dinamo reușește să se mențină într-un progresc continuu de câțiva ani.

Un progres accelerat în ceea ce privește organizarea clubului și unul lent în ceea ce privește partea fotbalistică vizibilă pentru mare masă a suporterilor.

Becali vede în Dinamo o rivală care revine-n prim plan.

În ciuda limitelor de finațare pe care le-a impus Negoiță, Dinamo chiar revine și e chestiune de puțin timp până când Steaua va simți acest lucru în lupta pentru titlu.

În fine, dincolo de nivelul ironiilor din fotbalul nostru și dincolo de tendința multora dintre noi de-a râde inclusiv când avem parte de glume slabe, adevărul este că aceste schimburi de replici au importanța lor.

De exemplu, întrețin o stare de competiție.

Nu-ți închipui că toate deciziile de finanțare din fotbalul nostru se iau pe baza unor analize profunde, reci, complexe bla-bla.

De multe ori, e vorba de impulsuri de moment, de efectul unor stări emoționale alimentate inclusiv de ironiile unora sau ale altora.

Oamenii din fotbal și de prin orice altă activitate care n-a fost corporatizată în profunzime rămân oameni. Prin urmare, se poartă precum oamenii și iau decizii precum oamenii.

Prin urmare, faptul că Becali o ironizează pe Dinamo s-ar putea să mobilizeze acolo niște resurse suplimentare.

Așa cred eu, vom vedea cum va arăta realitatea următoarelor sezoane.

 

↓ ↓ ↓