Cât de logică e demiterea lui Ouzunidis de la Craiova?

De ce e ilogică demiterea lui Ouzinids

De câte ori un antrenorul unei echipe din Liga 1 este demis, de atâtea ori încerc să găsesc o logică în spatele acestei demiteri.

Încercarea mea este ciudată având în vedere că astfel de decizii ar trebui să fie bazate pe considerente evidente.

Din păcate, inclusiv la Craiova, acestea par uneori să lipsească.

Concret, dacă iei în calcul standardele spre care Craiova aspiră și pe chiar le atinge în anumite privințe (organizarea clubului, condițiile de pregătire), atunci o astfel de demitere este ilogică în totalitate.

Înfrângerile rușinoase, cum a fost cea cu albanezii sunt în mai mare măsură de reproșat jucătorilor, abia apoi antrenorului.

Adică diferența de valoare ar fi trebuit să fie suficientă ca oltenii să câștige acel meci chiar și-n condițiile lipsei unui antrenor pe bancă.

Normal, exagerez, dar exagerez bazându-mă pe o realitate – este aberant să crezi că Ouzunidis este principalul vinovat pentru acea înfrângere.

Și, de asemenea, este aberant să mergi pe principiul că jucătorii sunt mulți, deci nu-i poți da pe toți afară, așa că elimini antrenorul.

Nu, logic este să reevaluezi lucrurile în toate privințele: te uiți și la antrenor, te uiți însă și la jucător. De asemenea, te uiți și spre ce capacități are clubul pentru a aduce jucători care au și caracter, nu numai talent fotbalistic.

Revenind la Ouzunidis… Faptul că l-au dat acum afară înseamnă să piezi un antrenor care apucase să cunoască lotul, să cunoască fotbalul nostru și să poată evalua corect punctul în care se află echipa.

Deci, dai afară un Ouzunidis mai bun acum decât era atunci când l-ai numit.

Dacă argumentul demiterii este legat de felul în care a jucat echipa în finalul sezonului trecut, de ce nu l-ai demis atunci?

Așa ofereai noului antrenor posibilitatea să obțină ceea ce ai pierdut acum, dându-l afară pe Ouzunidis – cunoașterea lotului, chiar și a campionatului în caz că aduci un antrenor străin.

În concluzie, nu găsesc logică demiterea grecului.

Mai mult, am impresia că la Craiova există o teamă exagerată în relație cu fanii. Posibil ca Rotaru să țină cont de reacțiile acestora dincolo de ceea ce e firesc.

Poate mă-nșel, dar nu cred.

PS: m-am uitat un pic și pe ce-am mai scris legat de demiterile de antrenori de la Craiova – Mangia sau Pițurcă.

Mă amuză că de fiecare dată mi se par greșite sau pripite deciziile,  dar dincolo de amuzament, cei de acolo greșesc ori cînd îi demit, ori când îi aduc. Din două, una-i sigură adevărată.