De ce Dinamo a procedat corect în cazul schimbării lui Niculescu cu Rednic

De-a lungul timpului, n-am văzut prea multe explicații logice ale conducerii lui Dinamo legat de ceea ce se întâmplă la acest club.

Sau dacă în vorbe exista logică și plan, în fapte existau tot felul de situații care lăsau acele vorbe fără acoperire. Aici mă gândesc în primul rând vehicularea nesfârșită a acelui „New Dinamo” cu toate implicațiile sale nerespectate.

De data asta, într-un comunicat al clubului, președintele CA Alexandru David spune ceva simplu și corect – că renunțarea la Claudiu Niculescu pentru a-l aduce pe Mircea Rednic este fructificarea unei oportunități.

Adică Rednic era liber după ce-a fost dat afară de saudiții de la Al Faisaly, iar singurul mod în care putea fi adus la Dinamo era să i se facă loc pe banca ocupată de Claudi Niculescu.

Așa cum am tot repetat pe acest site, Rednic este în opinia mea cel mai bun antrenor care are de-a face cu fotbalul din Liga 1.

Foarte probabil, cei de la Dinamo văd lucrurile cam la fel, ei bazându-se nu doar pe palmaresul acestuia, ci pe chestiuni de calcul financiar – Rednic a adus jucători pentru care clubul a încasat sume frumoase de transfer.

Acum, lucrurile oarecum controversate.

Niculescu consideră că ce a pățit este umilitor. Nu-i pot spune eu ce să simtă și ce să nu simtă, îi pot spune însă că nu e vreo rușine să ți se întâmple lucruri dincolo de controlul tău.

Nu a greșit când a ales să meargă la Dinamo și nu ar greși dacă s-ar mai întoarce acolo. Greșește eventual când nu-și face contractele astfel încât cine vrea să-l dea afară să plătească zdravăn.

Apoi, decizia de-a fi demis n-a fost ceva ce-a stat în puterea lui să evite. Negoiță a decis să facă această schimbare și a făcut-o. Nu e nimic umilitor în asta pentru Niculescu.

Alt lucru de comentat este credința unora că Dinamo se face de râs prin decizia luată – să dea afară un antrenor după doar două etape.

Nu, nu se face de râs.

Dinamo s-a făcut de râs prin multe alte decizii, dar categoric nu și prin asta. Dincolo de faptul că e o alegere care respectă interesul clubului de-a beneficia de un super antrenor, demonstrează și-un pic de curaj din partea lui Negoiță.

La ce mă refer?

Mă refer la faptul că lucrurile au fost atât de date peste cap în ultimul an acolo încât a lua decizii din scurt, fără a verifica ce spun fanii, ce spune presa, ce spune mai știu eu cine chiar presupune un soi de bărbăție.

Va reuși Negoiță prin readucerea lui Rednic?

Nu are absolut nicio garanție.

E ca-n avocatură, acolo unde avocatul nu-ți poate garanta câștigarea unui proces, ci doar că face toate demersurile necesare și-și investește toată priceperea pentru a-l câștiga.

Rezultatul final depinde de mai mulți factori, inclusiv de „cazul Dinamo” în sine. Totuși, din perspectiva demersului, Negoiță și-a luat cel mai bun avocat posibil.

 

↓ ↓ ↓