Eroii ticăloși din board-ul DDB

Țeapă legală pentru fotbaliștii lui Dinamo
Jucătorii lui Dinamo la renegocierea contractelor cu board-ul DDB.

Fanii lui Dinamo trec printr-o perioadă a marilor descoperiri despre ei înșiși.

Au descoperit că-i mai greu să finanțezi un club de fotbal decât este să-l susții din peluză în pauzele dintre înjurăturile alocate lui Negoiță.

De asemenea, au descoperită că munca lui Prunea sau Bălănescu, pe care-i „înmuiau” ei ori de câte ori aveau ocazia, are și unele părți dificile-n mod real.

În fine, au descoperit un adevăr dureros pentru cei care au bun simț: e greu să ai onoare în fotbal.

Nu imposibil, dar greu al naibii.

Că dacă ar fi fost ușor, nu mai ajungeau să le promită ceva jucătorilor în iarnă și să acționeze total opus în vară, prin intrarea-n insolvență.

În momentul de față, o parte zdravănă a fanilor lui Dinamo nu mai pot privi cu dispreț spre conducătorii pe care i-au avut de-a lungul anilor.

Au comis-o ei înșiși prin intermediul lui Tararache, Alexandru Anghel și ceilalți membri ai board-ului DDB – și-au amăgit jucătorii și le-au dat o țeapă legală.

Venirea lui Mureșan e doar o formă de-mbrățișare lucidă a variantei alese.

Pe de altă parte, aceiași indivizi care i-au păcălit pe jucători își fac teoretic și, cred eu, practic datoria față de clubul pe care-l iubesc.

DDB nu este un organism care și-a propus să salveze jucătorii angajați de Dinamo, ci o organizație care are ca obiectiv salvarea clubului de fotbal în sine.

Dacă fotbaliștii ar fi putut să întrevadă acest adevăr evident, poate ar fi fost mai prudenți.

Țeparii jucătorilor vor să să salveze clubul. Orice ticăloșie care are ca rezultat final ajutarea / protejarea clubului devine îndreptățită, morală din perspectiva scopului real al DDB.

Doar că acum toată lumea știe cu cine are de-a face.

Inclusiv ei, cei din board-ul DDB, știu astăzi cine sunt și cum se numesc.

Ce ar trebui să învețe fotbaliști din insolvența lui Dinamo

În ultimii 10 ani, am avut suficiente situații în care fotbaliștii au pierdut bani pentru că s-au lăsat păcăliți de promisiunile celor care conduc / patronează cluburile.

Prin urmare, orice fotbalist cu un dram de minte ar trebui să excludă din start orice favor făcut clubului care ar trebui să-l plătească în marja regulamentară de timp.

Fără acorduri de amânare a plăților până-și primește clubul licența, fără răbdare când vine vorba de-a-ți depune memoriu dacă a fost depășit termenul regulamentar de plată.

Orice urmă de-ncredere în buna credință a conducătorilor echivalează în acest moment cu prostia.

Dacă vrei să fii prost, pregătește-te să fii un prost ars la bani.

 

↓ ↓ ↓