Hai să ne calmăm un pic și să ne găsim cuvintele!

Așa se deschide site-ul Gazetei în această dimineață. Dacă n-ai văzut interviul respectiv la TV, dai click și citești ce-a spus Dică.

Concret, e nemulțumit în mod evident de faptul că Alexandru Stan a dat de-nțeles că ar fi putut juca, dar n-a jucat.

Te mai uiți o dată la titlu, te gândești la ce declarații a dat Dică-n cazul Alibec sau prin alte situații în care a fost încolțit ca urmare a situației Stelei și te-ntrebi de ce bate Gazeta câmpii.

De fapt, e Dică așa cum l-ai mai văzut de multe ori.

În stânga aceleiași imagini – Gnohere a fost șocat c-a fost numit căpitanul echipei!

Totuși, afli rapid că de fapt omul este bine, nu i s-a aruncat cu apă pe față, nu i s-au frecat tâmplele cu oțet. Nu-i nevoie de supraveghere medicală sau de psihoterapie – a fost doar surprins de situație.

 

Exagerări legate de Dică

În fine, câțiva centrimentri mai jos,  descoperi că Dică nu s-a potolit deloc.

Dică, exploziv la finalul meciului… Bla-bla, bla-blum. Adică a fost nemulțumit la rândul său de starea gazonului.

Care-i explozia?

Undeva, la dracu-n praznic, o mireasă privește ușor agitată cum ultimii invitați pleacă spre casele lor. Le aruncă un zâmbet, îi pupă din vârful buzelor și-și modifică mimica astfel încât respectivii să-nțeleagă cât de importantă a fost prezența lor la eveniment.

Apoi, își lasă privirea s-alunece peste mesele-ncărcate cu resturi și se oprește atentă asupra cutiei cu plicuri. Răsuflă ușurată și pentru prima dată din dimineața acestei zile-și poate relaxa zgomotos sfincterele: „Aaaaahhh…”.

În rest, în aceeași imagine-l vezi pe Balint care i-a criticat dur pe steliști – nici nu poți scrie cuvântul „criticat” fără să adaugi „dur” și pe Mulțescu care este „neiertător”. De altfel, se știe, nea Gigi e amabil de felul său după ce pierde câte un meci, doar acum a fost mai rău de gură.

Cum arată un titlu pe site-ul fostului ziar de scandal LibertateaFain este și faptul că pe site-ul Gazetei există și o trimitere spre un articol găzduit de Libertatea: „Directorul medical al Spitalului Militar din Constanța a uitat două foarfeci de 16 cm în burta unei paciente de 61 de ani!”

După cum vezi, fostul ziar de scandal nu simte nevoia să adauge vreun „exploziv”, „incredibil”, „strigător la cer” și altele de gen. Un singur semn de exclamare e suficient.

În fine, de ce face Gazeta asta?

Pe scurt, din lipsă de imaginație.

Pe lung, din lipsă de bani.

PS1: nu, eu n-am făcut vreodată de astea prin emisiuni.

PS2: dacă te-ntrebi de ce nu dau și exemple de pe alte site-uri, cum ar fi sport.ro, care era faimos la un moment pentru genul acesta de exagerări, explicația-i simplă – nu citesc site-ul sport.ro, citesc site-ul Gazetei.

 

↓ ↓ ↓