≡ Menu
3Surse

Remarcabila etapă – 10: Ce meci a făcut Craiova, ce gol a dat Alex Ioniță!

in Liga I – fotbalul nostru
csu craiova - dinamo

Craiova a fost clar peste Dinamo și chiar peste Hațegan, care l-a eliminat aiurea pe Zlatinski și nu le-a dat două penalty-uri clare oltenilor.

Juventus Colentina – FC Botoșani 0-2 (Buș 30, Mihai Roman 76)

Înainte de meci, Enache vorbea despre faptul că gazdele au un joc mai bun decât o arată rezultatele. Probabil făcea referire la diverse calupuri de câteva zeci de minute în care bucureștenii au jucat cumva bine-n acest sezon. Totuși, serios vorbind, sunt cei mai slabi din campionat. Mai slabi și decât Gaz Metan Mediaș, lucru care nu-i ușor de obținut. Dincolo, moldovenii au obținut una dintre victoriile foarte importante ale acestui tur. După înfrângerea cu Astra, riscau să-și piardă mult din elan dacă pierdeau și cu Juventus.

CSMS Iași – FC Voluntari 2-1 (Balaur 8, Jo 65 / Voduț 67)

Meciul în sine a fost chiar bun. În sezoanele trecute, învățasem să apreciez la partidele ieșenilor tocmai urâțenia jocului lor. Cumva, acel urât construit de Napoli și destul de bine conservat de Neagoe avea personalitatea sa. Farmecul său. Voluntari venea după o victorie la scor cu Sepsi, dar fără să fi jucat cine știe o bună bucată din meci. Într-un fel, s-au mișcat chiar mai bine-n jocul acesta, pe care l-au pierdut la limită.

ACS Poli Timișoara – ACS Sepsi 0-0

Dacă vezi scorul și te gândești la stilul echipelor, ai putea bănui c-a fost un meci de ținut copiii acasă sau de dus la stadion doar ca să le arăți cum vor ajunge dacă nu se țin serios de antrenamente. Nici pe departe. Ambele formații puteau marca, portarul Fejer a fost cam cel mai bun al oaspeților prin două intervenții aproape impresionante, iar Nikolic a jucat ca pe vremuri, al Steaua. Adică a vrut mult, a reușit puțin și a fost pe alocuri amuzant. E încă nepregătit. Când va fi fizic pus la punct, va reuși mai multe lucruri amuzante, sunt convins.

CS U Craiova – Dinamo 2-2 (Băluță 75,89 / Rivaldhinho 19, Salamao 49)

Prea frumos meci! Serios, foarte frumos. Craiova se simte atât de responsabilă că e continuatoarea echipei Olteniei încât jucătorii au preluat rivalitatea cu Dinamo de zici că au trăit-o dintotdeauna. De aici și tensiunea din teren, de pe margine, din tribune. Încă două lucruri importante – n-am mai văzut cred că de dinainte de 2005 o echipă care să aibă 3 jucători de genul celor pe care-i are Craiova-n față. S-a mers mult pe gabarit, pe vârf pivot etc. Dinamo a fost băgată-n corzi tocmai de specificul celor 3 fotbaliști din atacul oltenilor. Apoi, îți dai seama câtă încredere turbată pot avea jucătorii lui Mangia dacă ei joacă așa când au om în minus și adversarul are avantaj pe tabelă? În fine, Craiova a avut două penalty-uri clare, iar Zlatinski a fost eliminat aiurea. Tu-ți dai seama? Două penalty-uri clare nedate de Hațegan și Zlatinski eliminat degeaba! Știu, a jucat și Dinamo, dar n-am ce spune despre ei decât c-au marcat de două ori.

Concordia Chiajna – CFR Cluj 0-1 (Deac 71)

Am înțeles că CFR Cluj e ajutată de arbitri, că lucrează subteran, că nu se face porumbu-n sud din cauza lor… A fost penalty la Omrani, iar când e penalty, n-are rost să te mai agiți și să te plângi că n-au fost altele în meciuri trecute. Chiajna a jucat slab. Ei au dreptate să se plângă că efectiv li s-a scos mingea din poartă în anumite jocuri, dar la acest joc au fost slabi. Nu că oaspeții ar fi jucat cine știe ce, dar măcar au avut șansa de-a marca și din acțiune. Ăsta a fost meci de văzut la radio în comentariul lui Ilie Dobre…

FCSB – Gaz Metan Mediaș 4-0 (De Amorim 14, Tănase 49, 55, Man 58)

Dacă tot a dat două goluri, prin și eu curaj și spun că Tănase e unul dintre fotbaliștii care-mi plac mie foarte mult. Sigur, gusturile mele-s suficient de ciudate încât uneori să am rețineri în a mi le prezenta-n toată goliciunea lor, dar prea a marcat Tănase și prea bine-a jucat. M-am bucurat și pentru Man c-a-nscris și chiar pentru De Amorim, oarecum de milă, așa. Cine citește asta va zice că țin cu Steaua. De fapt, îmi place foarte mult să văd fotbaliști tineri jucând și contând în fotbalul nostru care s-a chinuit ani de zile să și-o grămadă de mediocri trecuți de 30 de pe afară. Am spus-o și-o voi repeta – ideea FRF de-a face acel bine cu forța – folosirea obligatorie a unui jucător sub 21 de ani – e cea mai bună chestie făcută în fotbalul nostru după Revoluție. Nu există ceva mai bun.

Astra Giurgiu – FC Viitorul 3-1 (Balaure 15, Ioniță II, Abang 86 / Ciobanu 37)

Meciul ăsta m-a interesat în primul rând pentru că s-au confruntat echipele pe care le urmăresc cu cea mai mare plăcere. Viitorul pentru că joacă foarte deschis și aduce continuu în față jucători care vor tot conta-n anii care vin, iar Astra pentru că Iordănescu este antrenorul care-mi place cel mai mul din Liga 1. Plus că la Astra joacă Ioniță II, feblețea mea de ceva ani. Prin urmare, am avut ce vedea. Deși a pierdut, echipa lui Hagi chiar a avut șansa unui alt rezultat în acest meci. Țucudean a trimis în bară după o super pasă a lui Eric și o super preluare, iar câteva minute mai târziu, Balaure a-nscris după o eroare Horj – Vână. Golul lui Ciobanu din lovitură liberă a fost foarte fain, dar al lui Ioniță II… mmm…  (min. 4.30) Nu e prima dată când driblează cu stângul și marchează cu dreptul, deși stângu-i piciorul lui de bază. În fine, neașteptată eroarea lui Țîru la golul din final al lui Abang. Tare camerunezul, e de urmărit în continuare.

0 comments… add one

Leave a Comment