≡ Menu
3Surse

Remarcabila etapă – 11: CFR a obținut ce-a vrut, Steaua doar ce-a putut

in Jucatori si fotbalisti

Vera a marca de două ori aseară, dar s-a pus o dată. (Foto: CFR Cluj)

FC Voluntari – ACS Poli Timișoara 1-0 (Tudorie 90)

Dacă aș exagera zdravăn, aș putea spune că celor de la Timișoara le convin problemele financiare și toate întâmplările care decurg din acestea. Ce ar fi putu spune Ionuț Popa la finalul unui meci pierdut în ultimele minute dacă nu putea să se folosească de condițiile dezastruoase în care-și desfășoară activitatea? Că așa e fotbalul și că se mai pierde și pe final de meci? Ar fi fost plictisitor. Dincolo, cred că Tudorie a intrat în faza-n care nu-și mai știe valoarea. Acum un an, era la pământ, acum e golgeterul campionatului. Trebuie să recunoști, e o chestiune care ar putea dezorienta orice tânăr. Sau măcar pe Regecampf.

ACS Sepsi – CS U Craiova 2-3 (Hadnagy 60, Astafei 70 / Burlacu 19, Gustavo 68, Bancu 80)

Îmi place ceva la olteni – jucătorii simt că-i un moment de răscruce la națională și au început să se propună inclusiv din vorbe. Uneori o fac ei direct, alteori o fac ziariștii. Acum, dacă te-ai uitat la toate meciurile lor, poți constata că ultimele evoluții au fost foarte bune. Primele au fost mai slabe… De fapt, adevărul este că vin după două emisiuni în 3 zile-n care am avut ocazia să discut cu Marcel Popescu și nu mai sunt om. Reclamele din pauzele publicitare sunt mai modeste-n afirmații decât intervențiile acestuia în direct. Și, tot ca-n reclame, pleacă de la ceva adevăruri. În fine, Sepsi putea să-ncurce Craiova, dar nu merita s-o facă. Nici măcar pentru faptul c-au contribuit din plin la spectacolul acestui joc.

FC Botoșani – CSMS Iași 3-3 (Popa 5, Roman 9, Buș 57 / Jo 20, Mendes 28, Andrei Cristea 81)

Ce meci! N-aș fi crezut vreodată că ieșenii pot să devină sursă pentru astfel de jocuri. În momentul de față, par o echipă care poate bate pe oricine din campionat. În plus, partea bună la ei este că, cel puțin teoretic, vor crește nivelul jocului în perioada următoare. Jucătorii veniți târziu vor fi și mai bine pregătiți, și mai bine integrați. În partea cealaltă, la Botoșani, simt din nou urmele unei ușoare labilități psihice pe care au mai avut-o și-n sezoanele trecute. Ideea cu 2-0 cel mai periculos scor este o exagerare de felul ei. Eventual, e periculos pentru cei conduși, că se poate face 3-0. Botoșani însă a demonstrat-o în această etapă și cred că riscă să fi pierdut mai mult de 2 puncte-n acest meci. Asta apropo de-ncrederea-n forțele lor.

Viitorul – Juventus București 3-0 (Ganea 12, Eric 73, Mățan 78)

Mă-ntreb cu cât va vinde domnul Ciuclea clubul după ce vor ajunge-n postura de retrogradată sigură-n Liga 1. Sau după ce va retrograda efectiv în Liga 2. Sigur, am curiozitatea asta pentru că mi-aș fi dorit să-l văd pe Rădoi ca investitor, mai ales după ce patronul de la Juventus și-a exprimat regretul golănesc că nu l-a caftit pe Oprița. În fine, Viitorul a făcut un lucru foarte bine-n acest joc – și-a văzut de treabă. Concret, au câștigat pentru că au jucat în mare măsură așa cum e firesc să joace. Mai mult, le-a intrat primul gol și destul de repede, așa că doar întâmplător s-ar fi putut încurca.

Gaz Metan Mediaș – Astra Giurgiu 0-0

Astra a dominat această partidă, dar fără să dea impresia că o va câștiga. Gaz Metan s-a lăsat dominată fără să dea impresia c-ar putea pierde. Exagerez un pic atunci când spun că echipa lui Pustai s-a lăsat dominată. Au ajuns în situația ca inclusiv pe teren propriu să se comporte precum o formație slabă spre foarte slabă. Asta-i trist. Foarte trist. Iordănescu probabil știe c-a ratat o șansă importantă să ia încă 3 puncte. Nu de alta, dar îndrăznesc să cred că ușor – ușor, Gazul va-ncepe să obțină rezultate. N-o spun doar pentru c-am crezut că se vor descurca decent anul ăsta, ci pentru că apart tot felul de modificări în lot și e posibil s-ajungă să joace și fotbaliști cu ceva mai multă ambiție. Vom vedea.

CFR Cluj – FCSB 1-1 (Urko Vera 44 / Budescu 63)

Înainte de meci, probabil că ardelenilor le convenea și-un egal. După golul lui Urko Vera și evoluția din prima repriză a Stelei, faptul că s-a terminat egal cred că-i scoate din sărite. Matematic e bine pentru ei, fotbalistic e OK, dar totuși… Steaua a scos un egal, dar a fost învinsa acestui meci în opinia mea. Asta pentru că au din nou cei mai buni fotbaliști din campionat și joacă sub nivelul acestei dețineri. Prima repriză au fost zero, a doua repriză au început-o slab. Arbitrajul? Cu erori, nimic special. A, să nu uit – se cunoaște că Scutariu chiar îmi citește vorbele. A ajuns și el la concluzia că arbitrii fac erori în primul rând pentru că-s slabi sau prind zile slabe, nu că-s hoți.

1 comment… add one
  • nick 22/09/2017, 2:08 PM

    Gazul, de la promovarea din 2008 si pana anul asta, au jucat cu practic acelasi lot de jucatori. Mici modificari pe ici pe colo, de la un an la altul. Anul asta joaca cu o echipa practic noua, problemele financiare( refuzul Romgaz si Transgaz, pana la urma firesc, de a sponsoriza echipa cum o faceau pana acum) au dus la despartirea de intreg lotul care facea o mica performanta europeana, de a elimina Mainzul si de a invinge Austria Viena in playofful pentru grupele EL. Lucrul care o facea puternica acasa, adica omogenitatea, a disparut. E logic sa dispara si rezultatele. Pustai face ce poate cu un lot subtire si parca lipsit de ambitie. La Gazu’ mi-a placut intotdeauna ca a fost o echipa mica atipica, adica genul de echipa pe care tu, ca o echipa mare de genul Steaua sau Dinamo, nu poti fi sigura niciodata c-o bati la ea. Acum insa, e doar o echipa trista, muribunda. Pledoarie cam lunga, dar ma doare sa-mi vad echipa pe penultimul loc, nimeni nemaiavand practic dram de respect pentru ea, cum era inainte. Si e nasol, etapa viitoare jucam cu Juventus, se va spune ca e derbyul penibililor.

Leave a Comment