≡ Menu
3Surse

Remarcabila etapă – 17: Viitorul joacă, Steaua se joacă

in Liga I – fotbalul nostru
eric-viitorul

Eric a marcat din nou și face un sezon neobișnuit de bun la Viitorul. Cel puțin după cum îl începuse. (Foto: fcviitorul.ro)

FC Botosani – FC Voluntari 1-0 (Moruțan 17)

În ziua meciului, am avut un soi de poftă să văd jocul ăsta. Cumva, m-așteptam să fie un meci bun, pe măsura percepției pe care o am eu apropo de aceste echipe.

Normal, e o chestie subiectivă. Și tot subiectiv e faptul că mi s-a părut un meci slab. Totuși, cum n-am alte percepții decât ale mele, pe astea le folosesc.

Moldovenii au început bine, cu presing sus, dar s-ai retras parțial după ce a înscris Moruțan. Cumva, i-a obligat pe jucătorii lui Niculescu să facă ceea ce nu prea le place – să atace.

De altfel, amândouă sunt, în momentul de față, echipe care se descurcă foarte bine pe contre. Avantajul celor de la Botoșani este că mai ales pe teren propriu au capacitatea de-a se implica total în meci fizic și mental. Îmi place asta. Întotdeauna mi-au plăcut genul acesta de echipe. Normal, e o altă chestie subiectivă 🙂

Astra Giurgiu – CS U Craiova 2-2 (Ioniță II 8, Dandea 80 / Gustavo 5, 48)

Acesta a fost meciul etapei: Astra venea după o serie slabă și avea nevoie să obțină neapărat ceva, iar Craiova venea după bumbăceala cu Steaua.

A fost încăierare între doi puști deja altoiți de alții, așa că s-a simțit din start multă ură-n joc.

Foarte frumos golul lui Ioniță II, ceea ce nu e ceva ieșit din comun. Cred că nu prea are goluri normale marcate. Foarte faine și multe dintre traseele de joc ale oltenilor, capitol în privința căruia nu prea au adversar în Liga 1.

În rest, lucrurile sunt cum le-am stabilit – oltenii n-au suficienți fundași valoroși ca să facă o linie de fund pe măsura pretențiilor, iar Astra va fi-n continuare o echipă mai bună decât se aștepta cam toată lumea. Dacă primea și acel penalty absolut meritat, probabil că ar fi câștigat.

În ciuda acestui fapt, n-aș începe acum să spun că Mangia e slab. Ar fi o exagerare, chiar și-n condițiile în care e o situație real aiurea. De altfel, mă uimește cât de ușor vin unii și spun de diverși că-s proști în câteva secunde, chiar dacă “proștii” au în spate luni de zile de muncă reală.

Apropo, de câte ori văd pe site-ul Gazetei scris Vagenin, de atâtea ori uit prenumele Gustavo. Adică știu că se face referire la brazilianul Craiovei, dar îmi dispare din minte singurul nume pe care i-l atribui eu. Sper să îmbătrânesc măcar decent, dacă nu frumos 🙂

Viitorul Constanța – Sepsi OSK 3-0 (Eric 20, Hodorogea 39, Vînă 77)

După 5 victorii consecutive, echipa lui Hagi nu doar că poate spera îndreptățit la play off, dar cu tot ce-nseamnă înjumătățire de puncte, poate avea pretenții și mai mari.

Se vor bate la titlu?

Foarte greu dacă nu-și mai aduc jucători. Mai ales în ofensivă, după părerea mea foarte avizată. Și cum e puțin posibil să aducă, probabil că vor reuși doar să conteze în play off, nu și să se bată real la titlu.

Dincolo de asta, mă bucur pentru reușita lui Hodorogea, unul dintre cei doi preferați pe care-i am la Viitorul, alături de Țîru.

În opinia mea, Hodorogea e unul dintre cei inteligenți fotbaliști din Liga 1 din perspectiva poziționării în teren și a felului în care judecă implicarea-n fiecare fază.

E de remarcat că Vînă a marcat din nou, chiar dacă, în mod ciudat, a-nceput meciul acesta ca rezervă. Alt jucător care-mi place destul de mult.

Sepsi nu doar că nu stă bine, dar pierde de-o manieră care le sabotează profund moralul.

Ei nu sunt dezastruoși ca echipă, nu au făcut un meci foarte slab, doar că nu reușesc să aibă suficiente momente de fotbal bun încât să marcheze și să conteze cu adevărat în joc.

Gaz Metan – Dinamo 0-3 (Bokila 22, Anton 27, Bic a 75)

Din rațiuni profund obiective, n-am putut să văd meciul acesta, ci doar să urmăresc un rezumat extins. Acum, uitându-mă la faza penalty-ului făcut de Golubovici, aș încerca să am răbdare.

Răbdare cât să discut cu diverși antrenori care l-au avut pe la echipă, chiar și cu foști coechipieri, să înțeleg mai multe despre cum e el.

Că dacă mai face lucruri absurde pe la antrenamente, atunci aș putea lua-n considerare ideea asta. Dacă nu face, aș avea răbdare să vorbesc cu el. Abia apoi l-aș da afară. Sau l-aș păstra. Sau l-aș da afară. Sau l-aș păstra. Sau l-aș da afară, sau l-aș păstra pe tușă.

Dincolo de asta, mă îngrijorează foarte tare ce se-ntâmplă la Mediaș. Dacă nu ar fi avut problemele legate de insolvență, n-aș fi văzut o dramă în eventuala lor retrogradare. Sunt genul de club capabil să se organizeze și să revină. Dar au problemele acestea.

Nu cred însă că vor pica. Sper ca-n curând să fie o credință care se va sprijini pe ceva mai mult decât părerea mea de rău.

CFR Cluj – CSMS Iași 1-0 (Deac 62)

Mereu am avut niște nelămuriri legate de Flavius Stoican. Adică unele dintre discursurile lui de după meciuri mă fac să simt un soi de jenă.

Totuși, eu nu-s fotbalist și nu pe mine trebuie să mă impresioneze. Performanța lui de-a duce Dinamo pe loc de Europa League cu cel mai mic buget din istoria clubului este remarcabilă. Apoi, anul trecut s-a descurcat bine spre foarte bine cu cel mai mic buget avut vreodată de un club de Liga 1 măcar în jumătatea aceea de sezon.

În fine, acum, la Iași, a făcut echipa să joace un fotbal foarte bun. Nu-mi place Stoican, mi se pare penibil să fii atât de des trimis în tribună. Dar îmi cam place ce produce ca antrenor.

Dan Petrescu a spus un adevăr – că echipa sa a jucat bine și când n-a câștigat. Lucru pe care l-a făcut și la acest meci. Sigur, acest bine nu e genul de bine care să fie plăcut pentru suporteri, ci doar de câțiva indivizi de genul meu.

Am primi CFR aiurea acel aut înainte de deschiderea scorului? Da, l-a primit. Totuși, e cam mult să spui că ai fost furat la Cluj din cauza acelei faze.

FCSB – Concordia Chiajna 2-1 (Nedelcu 14, Gnohere 39 / Marc 17)

Chiajna a jucat OK, dar în ciuda scorului strâns, Steaua n-a părut să aibă emoții cu adevărat.

Sigur, se poate întâmpla să joci bine, să dai impresia de forță și să te egaleze Chiajna. Fără probleme.

În momentul acesta, după cum joacă, Steaua poate pierde puncte doar întâmplător. După ce că le merge jocul în general, le merge jocul și cu orice formulă ar trimite Dică pe teren. Asta-i mare lucru.

Dincolo, Chiajna începe să ajungă la un fel de stabilitate, la rezultate în acord cu valoarea jucătorilor. A-ncepu să-mi placă jocul lor și n-o spun sub influența rezultatelor pe care le-a avut Moldovan în primă fază.

Probabil că valoarea individuală a unora dintre jucători își spune cuvântul.

Juventus București – ACS Poli Timișoara 1-1 (Dzalamidze 80 / Abraw 11)

După cum arăta meciul după ce Timișoara a deschis scorul, te puteai gândi că se poate juca la nesfârșit fără ca Juventus să marcheze.

N-a fost așa. Ba chiar puteau pierde pe final.

Dincolo de faptul că a luat doar un punct deși a avut 3 la dispoziție, Timișoara poate avea marele regret că nu a învins o echipă care a îmbogățit pe mulți sezonul acesta.

Cumva, acestea sunt ultimele momente în care poți avea o oarecare siguranță că poți câștiga cu echipa aceasta. Din punctul meu de vedere, Juventus este într-un mic progres continuu și după această pauză, cred că va fi suficient de puternică în viitorul apropiat încât să-nceapă să câștige regulat meciuri.

Nu-nțeleg de ce Cânu a scăpat fără eliminare după acel fault grosolan. Nu există logică pentru care să ierți așa ceva. Dacă ai dat galben, ai văzut ceva, că nu dai cartonaș pentru un contact neclar.

1 comment… add one
  • Sebi 07/11/2017, 12:56 AM

    Celor de la Gaz Metan tocmai le-au foat taiate 75% din datorii… Clubul se redreseaza dpdv financiar insa sportiv trebuie achizitii serioase la iarna… Au facut o mare greseala ca si-au remaniat total lotul

Leave a Comment