≡ Menu
3Surse

Remarcabila etapă – 19: Steaua a devenit club de lupte, Botoșani de șah

in Liga I – fotbalul nostru
ionita-astra-steaua

Ioniță a făcut din nou un joc foarte bun împotriva Stelei. Nimic surprinzător.

Juventus București – Concordia Chiajna 0-5 (Cristescu 4, 92, Deaconu 38, Bumba 86, Bud 90)
După cum vezi, în ultimele câteva minute ale acestui joc s-au înscris 3 dintrele cele 5 goluri ale oaspeților. Cumva, ai putea să te gândești că dacă se termina 0-2 în loc de 0-5, atunci gazdele n-ar fi avut motive să se rușineze prea mult.

În realitate, deși Chiajna chiar a făcut un meci foarte bun, cei de la Juventus au arătat deplorabil. Insist să spun că nu e o problemă de antrenor, ci una de valoare a jucătorilor.

Juventus are șanse mici să se salveze dacă nu-și aduce vreo 10 jucători mai buni toți decât ceea ce au. Nu de alta, dar Gaz Metan și Sepsi, echipele cu care probabil se va bate pentru locul 12 sunt superioase în momentul de față.

FC Botoșani – CS U Craiova 1-0 (Miron 45)
Ambele echipe au jucat așa cum au mai făcut-o de-a lungul acestui sezon. Moldovenii au fost din nou deștepți tactic nu doar la nivel de intenție, ci și practic, în joc.

Lucrul acesta este cu atât mai greu cu cât oltenii formează o echipă capabilă de felul său să dea peste cap organizarea de joc a adversarilor.

N-au reușit de data asta suficient cât să marcheze, chiar dacă-n partea a doua meciului au avut această șansă.

Să nu uit, arbitrajul lui Hațegan a fost slab și toate erorile au însemnat dezavantajarea oaspeților. De asemenea, Miron a marcat după un ofsaid.

Una peste alta, ambele echipe au exprimare de play off, sunt curios dacă oltenii își vor întări linia de fund suficient cât să se bată real la titlu.

Viitorul Constanța – ACS Poli Timișoara 1-1 (Ganea 25 / Ciucur 66)
Viitorul a jucat foarte bine în prima repriză și ar fi putut marca de 3 ori. Asta dacă iau în calcul și ocaziile uriașe ale lui Chițu.

Pe-a lui Cicâldău n-o pun la socoteală pentru c-a fost în aceeași fază cu una dintre ratările lui Chițu și pentru că deși a avut o poziție bună de-a marca, colegul său cu experiență trebuia să fi marca în faza aceea înainte sa.

În fine, Timișoara a luat un punct întâmplător, dar asta nu contează prea mult. După o primă repriză slabă spre foarte slabă, genul acela de repriză care nu avea cum să anunțe că bănățenii vor putea marca vreodată, au reuși s-o facă în partea a doua.

Cumva, cei care joacă împotriva echipei lui Ionuț Popa ar trebui să ia în calcul astfel de situații pentru că s-au mai întâmplat de-a lungul acestui sezon.

Dinamo – CSMS Iași 2-1 (Filip 8, Anton 53 / Platini 41)
Lucrurile sunt simple aici. Prima repriză a fost de-o tristețe pe care nu mi-aș fi putut imagina, chiar dacă s-au marcat două goluri.

În partea a doua, s-a jucat tot fotbalul și s-au ridicat la suprafață toți nervii. Mai ales cei ai moldovenilor apropo de arbitrajul lui Colțescu.

Am crezu că n-a fost penalty la intervenția lui Almedia asupra lui Salamao pentru că aveam o logică incorectă – gen contactul dintre piciorul fundașului și vârful ghetei lui Salamao se produce când primul lăsa piciorul pe gazon, fără să mai aibă un control asupra sa.

Greșit gândit, după cum a explicat Ion Crăciunescu. Din păcate însă pentru oaspeți, Cioinac n-a avut suficientă minte la acea fază încât să se abțină cu protestele.

Deși, după cum singur a spus după meci, el n-a văzut ce s-a petrecut 🙂 Păcat de el c-a făcut un sezon bun până acum și s-a purtat chiar la acest meci ca un puști fără autocontrol.

În fine, victoria a dat speranțe echipei lui Miriuță, rezultatul Astrei le-a calmat din nou la doar o zi distanță. Eu nu cred că Dinamo va câștiga cu Sepsi.

Gaz Metan Mediaș – FC Voluntari 1-1 (Golubovici 73 / Adrian Bălan 76)
Meciul de la care nu așteptam nimic interesant din perspectiva spectacolului a fost cam cel mai frumos al acestei etape. Poate exagerez un pic, dar chiar mi-a plăcut.

S-a jucat cu ritm ridicat, au existat ocazii, m-a impresionat din nou Deac de la Voluntari și inclusiv egalarea aceeea rapidă a dat farmec partidei.

În ciuda faptului că s-au descurcat mai bine decât în etapele trecute, cred că Gaz Metan are o problemă reală în ceea ce privește capacitățile ofensive. Jocul lor ofensiv mi se pare mai problematic chiar decât organizarea defensivă, deși pentru o echipă-n situația lor ai zice că prioritate ar trebui să fie apărarea.

Dincolo, Voluntari a ieșit din calculele pentru play off și e firesc să se-ntâmple așa vorbind strict de valoarea echipei. Sigur, unii vor observa că din perspectiva valorii individuale a jucătorilor ilfovenii poate sunt peste Botoșani, dar multe echipe ar putea să-i bată pe moldoveni la acest capitol.

Nu este însă de-ajuns, echipă înseamnă mai mult decât suma valorilor individuale.

Astra Giurgiu – FCSB 2-0 (Ioniță II 63, Abang 82)
Nu știu alții cum sunt, dar eu când îl văd pe Ioniță jucând simt că mă uit la acel meci tocmai pentru a-l vedea pe Ioniță jucând 🙂

Glumesc, dar mijlocașul Astrei a făcut din nou un joc foarte bun. Unii sunt iritați de declarațiile acestuia de după meci, dar realitatea este că Rapid are o serie de jucători care manifestă un atașament cum nicio altă echipă nu reușește să aibă.

Nu identific la Steaua sau Dinamo jucători care să fie legați atât de sălbatic de clubul lor cum sunt Săpunaru, Maftei, Daniel Niculae, Ioniță II.

Apropo de Astra, îmi place mult și Abang. De altfel, mereu am avut o o slăbiciune pentru atacanții care se dovedesc mai puternici fizic decât fundașii centrali. Pierre Boya și Temwanjera erau printre preferații mei din acest punct de vedere.

În fine, revenind la meci, Steaua nu a existat la Giurgiu. De ce? Pentru că-n acest moment, cei de acolo par mai preocupați de felu-n care patronul își manifestă puterea și de felul în care Dică reacționează decât de fotbal.

CFR Cluj – ACS Spesi 2-0 (Omrani 36, Mureșan 78)
CFR a forțat până Sepsi a cedat. După ce a cedat o dată, a cedat și a doua oară. Asta deși oaspeții au făcut un meci bun per total.

E adevărat că CFR Cluj nu joacă plăcut, dar e printre puținele echipe din campionat despre care se poate spune că joacă așa cum îi cere antrenorul. Asta nu e puțin lucru.

Apropo de antrenorul clujenilor, m-a amuzat Dan Petrescu la interviurile de după meci. De ce? Pentru că s-a comportat ca după o victorie – adică a fost supărat 🙂

La Sepsi se vede un progres în joc evident după venirea lui Neagoe. Sigur, acesta a simțit nevoia să se plângă de arbitraj (nu a avut motive), dar asta contează mai puțin acum. Sunt convins că până la play out, Sepsi va strânge puncte bune.

0 comments… add one

Leave a Comment