≡ Menu
3Surse

Remarcabila etapă – 20: Petrescu a pierdut vestiarul… 3 goluri marcate de clujeni!

in Liga I – fotbalul nostru
Dan Petrescu - CFR

Antrenorul clujenilor a asistat neputincios cum jucătorii săi s-au distrat în repriza a doua cu FC Voluntari deși aveau  acel 1-o liniștitor la pauză (Foto: Telekom Sport)

FC Voluntari – CFR Cluj 0-3 (Omrani 41, Deac 75, Păun 78)

Câteva lucruri cu adevărat remarcabile s-au petrecut cu ocazia acestui meci. În primul rând, CFR a ajuns la 8 puncte în fața Stelei, înainte ca meciul echipei lui Dică să se fi jucat.

Aparent, asta nu contează de vreme ce Steaua a învins, dar te asigur că e important. Fotbalul se joacă pe fotbal și pe moral, iar clujenii încep să stea din ce în ce mai bine din acest punct de vedere.

Apoi, e de remarcat fizicul lui Deac și golul lui Păun. Exact în ordinea asta. De ce remarc fizicul lui Deac? Pentru că deși poți arăta precum Deac fără să ai cu adevărat forță (nu vreau să intru-n detalii acum), realitatea este că mulți fotbaliști români arată de parcă n-ar face sport de performanță, ci doar aleargă pe-o bandă prin nu știu ce sală. Deac e o excepție mai degrabă.

În fine, aș remarca faptul că după ce etapa trecută Dan Petrescu a părut supărat la interviurile de după meci pentru că așa e el după o victorie, acum a părut un pic supărat pentru că echipa sa a dat mult prea multe goluri. Alt gust are o victorie cu 1-0 față de una la 3 goluri diferență.

Să nu uit, Voluntari a fost praf.

Concordia Chiajna – FC Botoșani 3-0 (Bawab 40, Marian Cristescu 50, Bud 88)

Botoșani a contat cu adevărat în acest meci doar în debutul meciului, prin ocazia lui Popa și, mai târziu, printr-un șut bun al lui Buș. Cam atât.

În rest, a jucat Chiajna. De la echipa cu cel mai urât fotbal din Liga 1 în prima parte a campionatului, formația lui Moldovan a ajuns să joace un fotbal neobișnuit de plăcut în acest moment. Rezultatele sunt oarecum contradictorii: serie de victorii, serie de înfrângeri, acum iar victorii, rămâne de văzut ce va urma.

Revenind la FC Botoșani, Enache a spus ceva ce am tot repetat și eu prin texte, doar cu mai multă eleganță pentru că vorbea despre echipa sa. Anume, că principalul lor atu este așa zisa forță mentală, forță din care izvorăsc multe.

După părerea mea, moldovenii sunt echipa din Liga 1 care a obținut cel mai mult raportat la valoarea fotbalistică individuală a jucătorilor săi.

În fine, prima repriză a fost neplăcut de urmărit pentru că nu prea exista fond sonor în transmisia Digi. Comentariul era limpede, însă zgomotul de fond era înfundat și intermitent.

De ce insist asupra acestui aspect? Pentru că un meci cu astfel de sonorizare seamănă cu un meci fără spectatori. Și un meci fără spectatori este ca o partidă de sex solitar.

CS U Craiova – FC Viitorul 3-1 (Mitriță 58, Bancu 62, Bărbuț 77 / Țucudean)

Prima repriză cred c-a fost cea mai frumoasă jucată până acum în acest sezon. Meciul, per total, a fost categoric și el în top 3 partide din acest an fotbalistic.

Așa cum am spus și data trecută, stadionul crește foarte mult nivelul de spectaculozitate al meciurilor. Nu e vorba doar de faptul că vin mulți spectatori, dar și calitatea nocturnei contează, și posibilitatea de-a filma din poziții excelente, toate se adaugă și oferă ceea ce seamănă a meci dintr-un campionat bun din Europa.

M-am uitat la Benevento – Milan, jucat pe zi, cu stadionul plin și transmisie excelentă. Craiova – Viitorul n-a fost cu nimic mai prejos, chiar din contră, datorită stadionului și transmisiei a fost din anumite puncte de vedere chiar mai plăcut. Și spun asta în condițiile în care Serie A e campionatul meu preferat.

În fine, foarte bun Viitorul în prima repriză, fain golul lui Țucudean. Echipa aceasta joacă fotbal aproape indiferent de condiții. Îmi face o plăcere aparte să-i văd de fiecare dată, mai ales că împing în față jucători foarte tineri care par în multe momente foarte maturi.

Craiova a fost sub Viitorul în prima repriză și soarta jocului a fost decisă de hențul lui Țâru. Totuși, asta nu scade din meritele oltenilor. Ca fundașul Viitorului să facă acel henț, echipa lui Mangia trebuia să aducă mingea în careul advers.

E ușor să zici că o fază a contat mai mult decât o evoluție întreagă, dar fazele de genul acesta sunt tot produsul respectivei evoluții.

 CSMS Iași – Astra Giurgiu 1-0 (Andrei Cristea 68)

Alt meci foarte interesant al etapei, chiar dacă nu spectaculos. Miza în sine a fost mare aici pentru că Iașul își cam juca ulima șană de-a rămâne în calculele pentru play off.

Pentru Astra, lucrurile se pot complica, așa cum se pot complica inclusiv pentru Botoșani. Părea greu de crezut așa ceva după ce etapa trecută ambele formații se liniștiseră cumva prin niște rezultate excelente.

Echipa lui Iordănescu a fost în meci fără să joace prea mult fotbal. A fost în meci prin organizare și au dat impresia c-ar putea să scoată un egal în această deplasare.

Golul lui Cristea a venit la finalul unei faze specifice acestei echipe sezoanelor trecute, când moldovenii aveau un cu totul alt stil de joc față de ce joacă în acest moment, cu Stoican. Am avut un fel de deja vu 🙂

În fine, voi încerca să le spun “Iașul” și nu “Iașiul”. Asta după o documentare care m-a lămurit de ce-s atât de iritați locuitorii acestui oraș când le spun cum le spune tot sudul. Și vestul. Și nordul. Repet, voi încerca, nu promit că voi reuși de fiecare dată. Sper să-ncerce și ei să vină la meciuri ceva mai mulți, că-i ditamai orașul.

FCSB – Juventus București 4-0 (Tănase 54, 78, Fl. Coman 81, Budescu 90)

Cei de la Juventus ar putea să se păcăleasă singuri după acest joc. Cumva, faptul c-au avut posibilitatea de-a marca la 0-0 și chiar după ce Steaua a deschis scorul îi face să simtă c-au ceva posibilități.

Serios, n-au.

Adică pot avea dacă le mai vin în lot măcar 5-6 jucători mai valoroși decât ceea ce au acum. Clar mai valoroși, nici măcar la același nivel cu cei mai buni pe care-i bagă în acest moment Marin Barbu pe teren.

Sunt tare curios cum se vor organiza în această iarnă.

Dincolo, Steaua a făcut un meci “din valoare”. Adică nu a avut cine știe ce reușite ca urmare a faptului că echipa lui Dică are avea cine știe ce relații de joc. Sigur, le au, dar nu s-a văzut asta decât în puține momente ale jocului. Și asta a și fost 0-0 la pauză, iar Juventus putea chiar să marcheze.

Nu mă entuziasmează golul lui Budescu. Pe de o parte pentru că deși-mi plac fotbaliștii cu tehnică faină, îi prefer pe cei care fac mai mult de-atât.

Mulți se vor gândi la Daum că a fost un bleg nepriceput pentru că nu-l lua pe Budescu la lot. A fost nepriceput la specificul nostru, dar a avut niște principii corecte în privința lui Budescu și Alibec. Deși ambii au super calități, ambii au o capacitate redusă de-a le exploata.

Asta nu e ceva ciudat, ni se întâmplă celor mai multora dintre noi. Doar că la fotbaliști se vede în direct, la televizor.

ACS Poli Timișoara – Gaz Metan Mediaș 1-1 (Drăghici 4 / Golubovici 47)

Era timpul ca Gaz Metan să obțină și-o victorie în deplasare, dar a reușit doar un egal și-a ajuns astfel la 3 remize consecutive. Aparent e nimica toată, dar dacă te uiți câte puncte au strâns în atâta amar de meciuri, categoric e mare lucru. Plus c-au trecut peste Sepsi în clasament.

Timișoara e într-o situație diferită. Adică are și mult mai multe puncte, dar și mai multe egaluri. Deși matematic au fost mereu în preajma speranțelor pentru play off, n-au jucat suficiente meciuri la un nivel ridicat pentru a spera întemeiat la așa ceva.

Mai mult, echipa lui Popa putea chiar să piardă meciul cu Gaz Metan, iar dacă se întâmpla asta, nu era o mare nedreptate la cum au jucat fotbaliștii lui Pustai.

Sepsi OSK – Dinamo 0-3 (Nemec 9, Nedelcearu 31, Salamao 80)

În remarcabila trecută, am spus că mă-ndoiesc de capacitatea celor de la Dinamo de-a trece de Sepsi.

Nu m-am luat după forma câinilor, nici după ceea ce unii consideră drept o valoare scăzută a lotului lui Miriuță. Am altă părere mai ales în privința celei de-a doua chestiuni.

M-am luat după faptul că Neagoe a venit la Sepsi și că echipa a început să arate un pic mai bine în ciuda înfrângerii de etapa trecută cu CFR Cluj.

Acum, Dinamo a jucat mai bine, iar Sepsi a făcut prea multe  gafe ca să scape fără gol încasat în prima repriză. Totuși, cred  că gazdele au avut un penalty nedat de centralul Bârsan.

În fine, Dinamo a ajuns iar în postura de-a conta în lupta pentru play off. Mi-aș dori să intre în grupul celor 6, deși m-ar durea inima de oricare dintre cele ce-ar putea ieși.

0 comments… add one

Leave a Comment