≡ Menu
3Surse

Remarcabila etapă – 22: Dinamo a rămas ca-n gară, Craiova a rămas să se bată la titlu

in Liga I – fotbalul nostru
craiova - cfr cluj 2-1

Craiova are stadion, public, și echipă. Îi lipsește un titlu.

Astra Giurgiu – FC Botoșani 2-1 (Ioniță II 10, Belu 85 / Roman 64)

Dacă citești acest site, știi foarte bine că Alexandru Ioniță este feblețea mea. Nu de acum sau de sezonul trecut, ci de când l-am văzut pentru prima dată jucând.

Mi-a plăcut mereu stilul lui, așa că era feblețea mea chiar și când nu juca 🙂 Prin urmare, am privit meciul acesta și cu gândul că-i posibil să-l văd pentru ultima dată pe Ioniță jucând în Liga 1.

Dincolo de asta, prima repriză a fost slabă spre foarte slabă. După eliminarea lui Abang, era firesc ca moldovenii să domine fără probleme jocul. Nefiresc a fost faptul că nu au reușit să preia conducerea pe tabelă, posibilitatea chiar au avut-o.

Să speri la victorie după 1-0, să speri că vei menține acel 1-0 după eliminarea lui Abang, să speri că vei obține un punct după golul lui Roman și totuși să câștigi în final, probabil a fost una dintre marile satisfacții ale acestui sezon pentru echipa lui Iordănescu.

Botoșani a avut un sezon bun sper foarte bun. Au jucat un fotbal foarte organizat și, așa cum am mai spus, este echipa care a obținut cel mai mult raportat la valoarea lotului pe care-l are Enache la dispoziție.

Totuși, șansele de-a prinde play off-ul nu-s unele foarte mari din punctul meu de vedere. Vom vedea la anul.

Concordia Chiajna – Gaz Metan Mediaș 1-1 (Marian Cristescu 49 / Chamed 61)

Foarte frumos golul lui Chamed, foarte neașteptat comportamentul lui Marian Cristescu în faza eliminării.

În rest, a fost genul de meci în care ambele echipe au jucat decent spre bine. Au fost și câteva ocazii mari, ceva mai multe pentru gazde, a fost și miză, a fost și tensiune.

Cu atâtea egaluri, Gaz Metan a devenit o echipă care încurcă pe toată lumea, inclusiv pe ea însăși având în vedere situația lor din clasament.

Ușor, ușor au ajuns însă în postura de-a nu se mai teme atât de tare de ce va veni în campionat. Asta chiar dacă e de așteptat ca și Sepsi să se întărească în această pauză de iarnă.

Concordia a avut un parcurs bun cu Ion Moldovan pe bancă. În afara acestui rezultat, cam toate celelalte au fost cumva în zona firescului. Nu vor avea emoții la anul, dar nici nu cred că au prea mult spațiu de creștere.

CS U Craiova – CFR Cluj 2-1 (Băluță 45, Mitriță 51 / Vera 61)

Marele câștig al acestui meci a fost tensiunea de pe teren. De ce spun asta? Pentru că avem o grămadă de partide jucate de parcă nimănui nu-i pasă de nimic.

Oltenii erau obligați de firea lor și de fani să aibă o atitudine agresivă. Dincolo, clujenii au fost tari pe picioare mai ales datorită felului în care Petrescu și-a făcut lotul pentru acest sezon.

Aceste meciuri sun preferatele mele – fiecare duel e o mică bătaie. Sigur, mai apar și abuzuri, dar pentru gusturile mele asta nu-i o problemă.

Apoi, dincolo de încărcătura fizică, mi-a plăcut ritmul. Nu toate pasele ies, nu toate preluările ies, dar e un farmec aparte să vezi dorința aceea de-a juca repede chiar dincolo de posibilitățile fotbalistice ale fiecăruia.

Am crezut că CFR va egala după ce a marcat Vera. Pur și simplu, lucrurile spre asta mergeau de vreme ce gazdele nu mai păreau capabile să țină de balon și chiar a apărut o ușoară cădere fizică. N-a fost așa, iar Craiova se menține în discuția pentru titlu prin o fapte concrete, nu prin aprecieri subiective.

Stadionul acesta e un mare câștig pentru fotbalul nostru. Nu e vorba doar de faptul că cea importantă regiune fotbalistică a țării are în sfârșit o arenă-simbol, dar e și un soi de exemplu pentru ceilalți. Un fel de asigurare că merită să faci un efort pentru așa ceva.

CFR Cluj a avut un sezon bun spre foarte bun. M-aștept să-și mai aducă oameni în fiecare compartiment. Singura lor problemă reală ține de ușurința cu care marchează. Ușurință care uneori pare să dispară. Nu au o echipă mai bună decât Steaua, dar nu aș zice că e clar mai slabă. E clar diferită.

CSMS Iași – Juventus București 3-1 (Platini 11, Sin 28, Cisse 50 / Călințaru 26)

După plecarea lui Napoli, am avut îndoieli că la Iași va mai exista o echipă cu adevărat puternică. Neagoe s-a descurcat mai bine decât m-așteptam, așa că gândul căderii Iașului mi-a venit din nou când a apărut Stoican.

Dincolo de problemele cu eliminările frecvente, Stoican s-a descurcat excelent în acest sezon. Echipa i-a jucat fotbal cam tot timpul, genul de fotbal plăcut pe care nu l-am văzut jucat vreodată la Iași de când mă uit eu la meciuri.

Problema lor este c-au pierdut meciul acela cu Dinamo și le va fi tare greu să prindă play off-ul. Aparent, ar fi o pretenție dincolo de puterile lor, dar după părerea mea Iași este printre puținele echipe capabile cu adevărat să bată pe oricine din Liga 1. Și nu la modul chinuit, ci pe bune.

Juventus a reușit să termine această bucată din sezon fără nicio partidă cu adevărat bună. Nu bucăți de meci bune, că de astea au tot avut, ci un meci bun de la un capăt la celălalt.

În ciuda așteptărilor, eu nu cred că vor face modificări masive în lot. Asta deși valoare jucătorilor este principala lor problemă.

FCSB – Viitorul 2-0 (Man 20, Momcilovici 65)

Glumind puțin, mă scoate din sărite că Becali îl place atât de mult pe Man. Din cauza asta, nu mai pot să-l laud eu pe-ndelete, așa cum ar merita.

În fine, Steaua a avut o bucată ciudată de an în Liga 1. Pe de o parte, au fost câteva meciuri în care și-a dezmembrat adversarii. Pe de alta, a avut prea multe rateuri – prea multe meciuri în care a pierdut punct.

Mereu se vor face calcule legate de cât au investit în lot și ce rezultate obțin. Din punctul ăsta de vedere, Craiova și chiar CFR Cluj stau mai bine.

Dincolo de asta, Steaua rămâne favorita mea la câștigarea campionatului cu o singură rezervă – sunt curios cum se va mișca CFR în privința transferurilor pentru că s-ar putea să apară niște surprize interesante.

Viitorul plătește acum pentru startul slab de sezon. Au pierdut atunci atât de multe punct încât acum au emoții legate de prinderea play off-ului.

După cum probabil știi, am o slăbiciune pentru jocul lor – sunt singura echipă despre care nu se poate spune că apără rezultatul. Îmi place asta chiar dacă nu pare o atitudine deșteaptă fotbalistic.

FC Voluntari – ACS Sepsi 3-0 (Ivanovici 19, Bălan 28, Căpățână)

Echipa lui Niculescu a avut o mare problemă – și-a crescut singură pretențiile până la un nivel la care nu le-a mai putut satisface.

După performanța de sezonul trecut, era firesc să se întâmple așa. Din păcate pentru ei însă, orice serie de rezultate proaste poate duce la uitarea reușitelor din trecut. E oarecum ciudat să vezi că Niculescu este dorit azi la Dinamo, a doua cea mai importantă bancă tehnică din România, iar la scurt timp distanță să se discute despre posibila ta demitere.

Sepsi va fi altă echipă de la anul. Asta e foarte bine pentru că echipa care a existat în campionatul nostru până acum a fost una slabă spre foarte slabă.

Marele lor atuu cred că va fi Neagoe.

ACS Poli Timișoara – Dinamo 0-0

Timișoara a jucat cu Dinamo așa cum a făcut-o cam tot campionatul. Adică și-a dat silința să facă un meci bun.

Singura diferență față de alte meciuri este că de data asta n-a câștigat. În general, echipa lui Popa reușește să ia puncte când are genul acesta de evoluții.

Sunt foarte curios ce vor face bănățenii în această iarnă. Nu-i văd adepții schimbărilor masive, dar ar cam fi momentul aducerii acelor jucători după care antrenorul lor a tot plâns de-a lungul acestei bucăți de an.

Dincolo, Dinamo a terminat această parte de campionat la timp. Presiunea de-a câștiga fiecare meci după un sezon nereușit a-nceput să se vadă.

În caz că va duce echipa-n play off, Miriuță va fi văzut ca un antrenor capabil să rezolve situații complicate. Dacă ratează, se va putea spune că de vină ar fi subțirimea lotului. Asta deși Botoșani a avut super rezultate cu o echipă care la nivelul valorii individuale e mult sub Dinamo.

0 comments… add one

Leave a Comment