≡ Menu
3Surse

Remarcabilul Play Out – 14: a scăpat Chiajna… Această echipă mă doare

in Liga I – fotbalul nostru
salvare chiajna

Este, mă! S-a salvat Chiajna… Glumesc. M-așteptam să scape și m-aștept să se tot salveze.

FC Botoșani – Pandurii Tg. Jiu 2-1 (Golofca 88, Fulop 93 / Fl. Ilie 90)

Orice încercare de-a vedea mai multe meciuri deodată este o mare eroare. O mare eroare pe care-o fac iar și iar. Scriu asta aici poate mă-nvăț minte și mă potolesc pe viitor. Nu de alta, dar nu-nțelegi nimic. Bine, nu c-ar fi mare lucru de-nțeles. Oltenii au avut retrograda, s-au salvat și au retrogradat iar în doar câteva minute. Au fost cea mai slabă echipă din Liga 1 alături de ASA Tg. Mureș? Greu de spus. Eu nu am văzut diferențe evidente între ei, Timișoara și Chiajna. În ciuda faptului c-au picat,echipa lui Stoican a arătat cât de inutilă a fost acea “concentrare de valori” prin reducerea numărului de echipe de la 18 la 14. Nu există decalaj între primele și ultimele clasate și n-au existat nici când Liga 1 avea un număr firesc de formații. Despre Botoșani numai de bine. Așa am înțeles că trebuie să spui despre o formație moartă fotbalistic în acest play out. Vedem la anul ce va fi și unde va merge Golofca. E un pic prea bun pentru a rămâne acolo.

Gaz Metan – ACS Poli Timișoara 2-2 (Eric 13, 24 / Alexandru Popovici 38, Mailat 81)

Dacă-ți de Eric cel Gras gol din acțiune, categoric ai o problemă. Din lovitură liberă îți va da și la 15 – 20 de ani după ce se lasă de fotbal, dar din acțiune… Bine, spun și eu o evidență – că Timișoara are o problemă. Au avut multe anul ăsta, dar revenirea lor după acea sancțiune uriașă arată că au fost de obicei mai puternici decât toate greutățile. Ei au avut șansa să se salveze înainte de ultima etapă, dar tot e bine – oferă fotbalului un duel fain cu UTA. Gaz Metan și-a făcut treaba. În prima repriză n-au avut emoții și pentru că Timișoara a fost inexistentă, în a doua pentru că nu s-au dat deoparte cum se așteptau unii. Echipă curată. Sunt curios cum le va arăta lotul sezonul viitor și cum se vor descurca. Se încheie un ciclu pentru unii dintre fotbaliștii lor și de adus jucători buni cu bani puțini nu e chiar ușor.

FC Voluntari – Concordia Chiajna 0-1 (Grădinaru 6)

Am înțeles că dacă nu mai ai obiectiv, automat nu te mai poți concentra, nu te mai poți implica, nu mai poți juca. Nu mai ai cum să-ți faci meseria de fotbalist. Așa au arătat și cei de la Botoșani, așa au arătat și cei de la Voluntari. Acum, întrebarea mea pentru Claudiu Niculescu este dacă se mai simte antrenor având această neputință-n cârcă. Această incapacitate de-a-și face fotbaliștii să joace fotbal. Știu, au câștigat Cupa României, dar prestația cu Chiajna a fost tristă. Nu blat, doar tristă rău. N-aș putea spune despre un meci c-a fost blat doar pentru că prestația uneia dintre echipe a fost jenantă în prima parte a meciului. Dincolo, Chiajna a devenit un fel de profesionistă în ceea ce privește lupta pentru evitarea retrogradării. Întâi, se duce în zona de la fundul clasamentului. Apoi stă acolo. Apoi scapă. Scapă iar și iar. Bravo lor! Ce importanță are că-ntru-n sezon întreg cu greu găsești 5 meciuri în care să fi jucat și ei ceva? Când o văd jucând uneori, această echipă mă doare. Singurele părți bune sunt că mă încearcă să promoveze niște jucători tineri, chiar dacă aceștia n-au pic de consistență-n joc. Și că anul acesta, în mod excepțional, au avut răbdare cu antrenorul. Mă refer doar la Alexa. În rest, păcat de baza lor, de finațarea  și de unii jucători care au experiență aproape degeaba.

ASA Tg. Mureș – CSMS Iași 1-1 (Nicoliță 82 / Moldovan 14)

Ambele echipe sunt mai interesante din perspectiva a ceea ce se va întâmpla cu ele în lunile următoare. Va reuși ASA să continue planul de reorganizare fără banii din drepturile TV? Se va implica Primăria cu bani? Aceeași întrebare e valabilă și dincolo – în afară de faptul că pleacă Florin Prunea, ce se va mai întâmpla? Nu m-am așteptat ca Neagoe să aibă un parcurs de genul celui pe care l-a avut și Napoli la un moment dat. Știu, au fost cam aceeași jucători, dar trebuie să fii antrenor foarte bun ca să obții ce-au obținut moldovenii cu unul dintre cele mai modeste loturi din Liga 1.

0 comments… add one

Leave a Comment