Ce fel de jucători și-a luat Steaua prin transferurile lui Roman și Stan

Când vine vorba de achiziții, Steaua nu poate fi niciodată sigură că își ia ceea ce va folosi ulterior.

Asta e soarta celui care are capacitatea să cumpere cam tot ce poftește de prin Liga 1, dar care-n același timp nu oferă prea multe șanse fotbaliștilor pe care-i aduce.

Ori joacă din prima, ori nu mai joacă deloc.

În cazurile lui Mihai Roman (33 ani) și Alexandru Stan (29 ani), lucrurile sunt și mai complicate.

După cum poți vedea, au terminat demult junioratul. Prin urmare, nu vor beneficia de răbdarea care se oferă de obicei puștilor. Mai mult, investiția financiară pentru aducerea lor este prea mică pentru ca Becali să ceară șanse suplimentare în speranța că-și va recupera banii plătiți.

Totuși, dincolo de asta, Steaua a cumpărat căpitanii de echipă a două formații bune din Liga 1. Din start, asta înseamnă că doi antrenori diferiți și poate chiar două vestiare au validat cumva calitățile acestor fotbaliști suficient cât să-i vadă purtători de banderolă.

Apoi, Steaua și-a luat niște jucători obișnuiți să joace meci de meci dacă sunt sănătoși. Și tot la capitolul „obișnuință”, Roman și Stan au avut capacitatea de-a evolua constant bine pentru echipele lor.

Îmi place la Stan faptul că este  greu de depășit în duelurile directe nu neapărat datorită forței sale, ci mai ales pentru că are o viteză decentă și un soi de intuiție foarte bună apropo de intențiile adversarului.

Îmi place la Roman faptul că scoate ușor om sau chiar oameni din joc. Nu are un dribling încântător, dar este eficient. Are o foarte bună capacitate de efort și e mereu implicat în joc pe toată durata meciului. E un fel de Chipciu minus carisma acestuia.

În concluzie, Dică va avea la dispoziție doi fotbaliști foarte buni pentru nivelul campionatului nostru, dar care au și experiență în ceea ce privește meciurile din cupele europene.

Uitându-mă la tot ceea ce am scris mai sus, par genul de propuneri pe care le-ar fi făcut Mihai Stoica. Fotbaliști serioși, cuminți, constanți, cu cifre OK în ultimele sezoane.

   

Abonează-te prin email și afli rapid când scriu un text nou:

               

2 comentarii la „Ce fel de jucători și-a luat Steaua prin transferurile lui Roman și Stan”

  1. Cam inteleg de ce i-a luat pe cei doi (Roman mai putin, par destul de acoperiti pe pozitia lui, dar campionatul e lung si Becali capricios), insa nu inteleg deloc de ce se incapataneaza sau nu reusesc sa ia un fundas central decent, sa fie acolo de rezerva. Asa de greu de gasit e? Morais nu mi se pare o solutie pe termen lung (n-am mai vazut fundas central bun de inaltimea lui de la Cannavaro), iar sa stai in 3 fundasi, dintre care unul oricum e convertit de pe alt post, un sezon intreg, mi se pare prea riscant, mai ales pentru un club cu banii lui FC FCSB.

    Răspunde
  2. Romna scoate ușor om din joc și dă multe baloane utile-n fața porții. Are un dribling ciudat, uneori ai impresia că ar conduce balonul cu tibia, dar are forță de pătrundere. Nu știu dacă a contat această capacitate a lui, dar eu pentru asta-l apreciez. Plus, așa cum spuneam, că joacă în mod constant bine. Rar vezi două meciuri slabe făcute de el. Contează în fiecare apariție.

    Ca fundași centrali îi au pe Bălașa, Planic și Momcilovici. Firesc ar fi să-și aducă un fundaș central. Eu aș fi forțat pentru Țâru. Nici el nu e prea înalt, dar are o detentă și-un plasament excelente. Și jucătorul are nevoie de o schimbare, și Hagi știe că riscă să se plafoneze dacă-l mai ține mult, și Steaua are nevoie de fundaș central.

    Răspunde

Lasă un comentariu