Dacă-l schimbă pe Mangia, Rotaru se face de râs a la Cluj

Ar fi aproape ca la Cluj, cu deosebirea că lucrurile vor fi ceva mai spectaculoase din vorbe.

Adică cei de pe lângă echipă vorbesc mai mult, nu vei vedea atitudinea aceea solemn penibilă afișată de conducerea CFR și de maziliți după plecarea lui Iordănescu.

În fine, ce m-amuză este că dacă-n Gazetă se scrie că Mangia e acuzat c-a greșit pregătirea și că a apărut o ruptură între români și străini, o bucată de adevăr trebuie să existe.

Adică câțiva or fi nepregătiți și vreo câțiva or fi nemulțumiți de relația cu străinii.

Acum, dincolo de nemulțumiri, mai trebuie luată însă în calcul și logica.

La ora actuală, Craiova are un lot mai slab ca anul trecut.

Poate că la nivel de potențial o fi un lot mai bun, dar potențialul e ceva ce rămâne de văzut, de demonstrat, de confirmat.

În momentul acesta, când chipurile Mangia a greșit pregătirea, iar românii nu-i mai suportă pe italieni,  Craiova chiar are un lot mai slab ca urmare a transferurilor (plecări + veniri).

De altfel, fotbaliștii rămași sunt primii afectați de această stare de fapt. Ei au văzut care le-a fost nivelul anul trecut avându-i pe cei plecați alături și văd care le este nivelul acum, avându-i pe cei veniți alături. Au simțit-o de la primele alergări, înainte să joace vreo miuță la antrenament. Meciurile de pregătire, indiferent de rezultate, doar le-a confirmat temerea.

Apoi au pierdut Supercupa, apoi au pierdut în campionat, apoi au avut ocazii, dar n-au dat gol. E firesc să aibă o scădere, e nefiresc să se plângă diverși că a greșit Mangia pregătirea.

Scriu și mă pufnește râsul. Energia fizică din timpul partidelor nu ține doar de cât de bine te-ai pregătit (deși asta e în mod real important), ci și de starea psihică a jucătorilor. Care jucători s-au tăiat din motivele menționate mai sus.

În rest, am văzut tot felul de argumente deștepte pentru amânarea transferurilor – că jucătorii buni așteaptă să prindă ceva-ntr-un campionat tare și nu pot fi aduși la-nceputul verii-n România, că jucătorii buni negociază nu știu cum, că bla-bla, că bla-blum.

E vorba de a-ți permite sau nu să susții cu bani și cu o strategie corectă ceea ce spui din vorbe că vrei să obții.

Atenție, am spus bani + strategie corectă. Nu cred că Mihai Rotaru trebuia să investească tot ce a luat pe vânzările de jucători. Oricum a dat mai mulți bani decât se obișnuiește prin Liga 1 să se dea-n astfel de situații.

Spun doar că dacă voia lotul ok, trebuia să se miște mai bine.

Dacă ești echipă serioasă, îți iei ce jucători ai nevoie și-ți permiți din timp, iar smiorcăielile de doi lei le lași deoparte.

Nu poți?

Îți asumi asta, nu e vreo rușine.

Rușine este să te bată gândul să dai un om afară pentru c-ai greșit felu-n care ai gândit strategia de completare a lotului.

PS: cea mai mare prostie ar fi fost ca Rotaru să fi dat ce-a încasat din vânzări pe achiziții. E firesc să investești o parte din acei bani și-n aducerea de jucători, dar un club sănătos face profit. Problema este cum echilibrezi lucrurile.

La Craiova, par echilibrate prost deși bani serioși s-au cheltuit deja pentru completarea lotului actual.