≡ Menu
3Surse

Remarcabila etapă – 12: Steaua începe să fie Steaua

in Liga I – fotbalul nostru
momcilovic - steaua - dinamo

Momcilovic a reușit să marcheze la primul meci după prelungirea contractului și revenirea-n primul 11 (Foto: Site SteauaFC.com)

CS U Craiova – FC Voluntari 1-1 (Băluță 69 / Tudorie 56)

Meciul a fost mai bun decât mă așteptam. Credeam că Voluntari se va închide atât de mult încât vor lipsi ocaziile de gol și poate chiar golurile. N-a fost așa. Prima repriză a aparținut oltenilor, care au avut șansa de-a marca de două ori.

În partea a doua, lucrurile au părut să se complice serios după ce-n câteva minute Tudorie a-nscris, iar gazdele n-au primit un penalty evident după un henț al lui Mihai Popescu.

Nu de alta, dar ilfovenii au părut destul de stăpâni pe emoțiile lor în anumite momente. Craiova a marcat prin Băluță, dar până la final a fost în situația chiar de-a pierde un meci pe care l-a dominat, nu și controlat.

Concordia Chiajna – ACS Sepsi 2-1 (Batin 34, Bumba 90 / Fulop 18)

Al doilea meci bun al etapei, cu miză mare pentru ambele formații. Gazdele n-au jucat mult diferit cu Ion Moldovan față de felu-n care o făceau cu Miriuță, dar nici nu era de așteptat să o facă.

Pentru prima dată sezonul ăsta însă, s-au bucurat de noroc – pentru că așa se numește situația în care-nscrii pe final de meci. Bun jocul lui Batin gol și contribuție la golul lui Bumba, mare gafa lui Oros la golul victoriei Chiajnei.

Sepsi s-a descurcat surprinzător de bine până în acest moment, dacă scoteau punct și la Chiajna, chiar se puteau mândri pe-ndelete cu rezultatele lor.

Juventus București – Gaz Metan Mediaș 1-1 (Călințaru 37 / Romeo 50)

Unul dintre cele mai importante meciuri ale etapei din multe puncte de vedere. Egalul e o victorie pentru Gaz Metan și o înfrângere pentru Juventus.

Echipa lui Pustai era disperată să obțină ceva în acest meci. Chiar și-o-nfrângere, dar cu evoluție bună ar fi însemnat mare lucru raportat la ce s-a-ntâmplat cu ei până acum în campionat.

Dincolo, acest egal ar putea fi inclusiv o pierdere financiară importantă pentru patronul Ciuclea, care negociază vânzarea clubului cu Rădoi și un partener de-al acestuia.

Dacă Rădoi ia Juventus însă, vor fi atât de multe schimbări la echipă că problemele de moral pe care le are grupul actual nu vor mai conta. Chiar dacă vor rămâne mulți dintre ei la echipă.

CSMS Iași – ACS Poli Timișoara 1-1 (Kizito 45 / Șeroni 95)

Al treilea meci bun spre foarte bun al etapei. De ce insist cu această idee? Pentru a evidenția că avem și meciuri spectaculoase și că unii dintre cei care evită Liga 1 sub pretext c-ar fi eminamente slabă se înșeală.

În fine, Timișoara de azi arată cum arătau moldovenii sezoanele trecute. Cam același stil de echipă.

În schimb, CSMS Iași a devenit o formație pe care o urmărești cu plăcere. Pe bune! În fine, nici nu știu dacă-i bine c-a marcat Șeroni, folosit vârf în acest meci – în condițiile astea, e posibil ca lui Ionuț Popa să i se spună că nu are nevoie de atacant, se descurcă onorabil cu ce are, chiar dacă aduce fundași centrali în postura de vârf.

Apropo, Timișoara are nevoie de două vârfuri, nu de unul. Asta ca să nu existe dubii apropo de nevoile reale ale bănățenilor.

FCSB – Dinamo 1-0 (Momcilovic 31)

Am înțeles că ar fi fost un rezultat nedrept. Acum, dincolo de faptul că raportul ocaziilor mari nu indică tocmai asta, ci doar evoluția foarte bună a lui Dinamo-n prima repriză, ar trebui să existe un soi de abținere în onoarea bunului simț.

De exemplu, sezoanele trecute, au fost și meciuri în care Dinamo a scos egal sau a bătut fără să fi fost neapărat echipa mai bună. Se mai întâmplă. În momentul de față, Steaua începe să devină Steaua, iar Dinamo pare sub nivelul de sezonul trecut.

Paradoxal, au pierdut derby-ul acesta jucând mai bine decât în partide pe care le-au câștigat sau le-au terminat la egalitate cu Steaua în trecutul recent.

Să nu uit – cât de bun poate fi Nemec!

FC Botoșani – FC Viitorul 1-0 (Moruțan 60)

Echipa lui Hagi a fost slabă-n prima repriză și mediocră-n cea de-a doua. Au avut și ei șanse să marcheze, dar în momentul acesta sunt o altă echipă față de anul trecut.

Au în continuare câțiva jucători cu potențial, doar că n-au ajuns la acel moment de coacere la care ajunseseră Nedelcu și Coman sau chiar de maturizare – cazul lui Benzar.

Moldovenii au jucat bine spre foarte bine în prima parte și decent în cea de-a doua. Fain golul lui Moruțan după acțiunea personală a lui Bordeianu.

Îmi place Burcă de la Botoșani. Nu știu dacă am apucat s-o spun și aici, dar o gândesc de-o bună bucată de timp.

Astra Giurgiu – CFR Cluj 2-3 (Manea 73 a, Ioniță II 90 / Balde 3, Ciprian Deac 50, Djokovic 79)

Cine vede scorul se gândește c-a fost un meci greu pentru clujeni, echilibrat. Cine a văzut jocul știe că echipa lui Petrescu a controlat tot timpul acest meci.

Sigur, au fost avantajați pentru c-au marcat atât de rapid, dar au avut multă liniște în joc. În opinia mea, clujenii au câștigat la Giurgiu unul dintre meciurile cheie ale acestui sezon și Steaua va avea mari probleme să ia titlu.

Ca-n fiecare an din ultimii 5, îi văd pe steliști favoriți, dar în mod evident CFR este cea mai bună adversară pe care au avut-o în toți acești, chiar dacă alții au câștigat titlul.

Ioniță arată din nou clasă – n-a fost prezent în joc, dar și când a reușit să apară-n prim plan, s-a cunoscut instant pe tabelă.

0 comments… add one

Leave a Comment